Kan ik een portfolio aanmaken met mijn (beste) client sites?

Ja, en het goeie nieuws is: die heb je al! Een handige pagina met je beste fotoshoots overzichtelijk gepresenteerd, zodat je deze kunt gebruiken als portfolio of als plek van waaruit jouw klant naar z'n eigen shoot kan doorklikken.

Hoe werkt het?
Als je naar je dashboard gaat en dan linksonder op de button 'portfolio' klikt, zie je daar de opties. Je kunt het portfolio desgewenst hier ook inactiveren.

Dit portfolio kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens gesprekken met potentiële klanten, om verschillende soorten shoots te tonen en zo een goed beeld te geven wat jij als fotograaf in huis hebt.

De portfolio pagina is aan te maken binnen 'dashboard' in het menu, waar je links bij 'snel aan de slag' kan klikken op portfolio. In je portfolio pagina komen automatisch al je shoots te zijn. Ook kun je 'm daar activeren of deactiveren. N.B. De shoots die beveiligd zijn kunnen natuurlijk alleen maar geopend worden door klanten die beschikken over het (door jouw ingestelde) wachtwoord.

Hoe selecteer je welke client sites te zien zijn in je portfolio?
Dat doe je met behulp van de 'label' functie. Markeer de client sites die je in je portfoliopagina wilt tonen met het (al aanwezige) label 'PORTFOLIO'. Je kunt je portfolio vervolgens bezoeken via de link http://jouwsubdomein.picturepresent.nl (zorg wel dat je portfolio geactiveerd staat via 'dashboard' > 'portfolio'.

Wil je de client sites in je 'portfolio' permanent live houden?
Zorg dan dat je de shoots die in je portfolio staan worden ingesteld als 'altijd online'. Dit doe je vanuit 'mijn account' > 'bundels' en klik dan bij bundel 'Altijd Online' op 'starten' en kies de gewenste client site(s). Lees meer uitleg hierover.