Doorgaan naar artikel

Heb ik een BTW nummer nodig?

(Nog) geen BTW nummer?
Als je (nog) niet ingeschreven staat bij de KvK en dus waarschijnlijk ook (nog) geen BTW nummer hebt als fotograaf, kun je wel een PicturePresent account starten en van alle opties gebruik maken. Het enige verschil is dat wij je verdiensten uitbetalen exclusief BTW. Je hoeft immers ook geen BTW administratie bij te houden en dus geen BTW af te dragen aan de fiscus.

Wel een BTW nummer?
Wanneer je (op een later moment) wel een BTW nummer hebt gekregen van de belastingdienst, dan vul je deze in binnen je account. Dit nummer wordt dan door ons systeem gevalideerd met een internationale BTW database, dit gebeurt meestal instant, maar kan soms iets langer duren (maximaal 24 uur). Vanaf het moment dat het nummer succesvol is gevalideerd, zullen wij de verdiensten wél inclusief BTW aan je uitbetalen. Je hebt dan zelf de verantwoordelijkheid om deze middels jouw boekhouding te verrekenen met jouw vooruitbetaalde BTW en af te dragen aan de fiscus.

Hoe vul ik het nummer in?
Ga naar de 'mijn account' pagina om je BTW nummer in te vullen en direct te valideren. Vul eerst je landcode (b.v. "NL" of "BE") in en dan gevolgd door je BTW nummer + B01, B02.

Feedback en Kennisbank