Skip to content

Is het mogelijk om eigen producten te verkopen in mijn webstores?

Dit is inderdaad mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om producten die je aanbiedt in de webstores zelf te leveren in plaats van de levering door PicturePresent te laten afhandelen. Op de producten die je zelf afhandelt wordt een gunstiger provisie-percentage gerekend dan gebruikelijk; je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor de levering aan je klant.

Er zijn hiervoor 2 opties:
  • Optie 1: Maak zelf producten aan in je prijslijst.
    Je gaat hiervoor in het hoofdmenu naar 'webstore' en kiest daar 'beheer eigen producten' en volgt daar de benodigde stappen. Als een klant dan een order bestelt, krijgt de klant de keuze om 1 of meerdere foto's te selecteren uit het overzicht die op het bestelde product moeten komen. Als fotograaf krijg je per email een 'job ticket' met de bestelde foto's/foto-items door + de andere relevante gegevens, zodra de klant de order voltooid heeft.
  • Optie 2: Lever zelf de producten die al standaard in de prijslijst staan.
    (Dit is vooral handig als het product en maat al gewoon in het standaard assortiment beschikbaar is). Ga in het hoofdmenu naar 'webstore' en kies daar 'lever zelf' achter de producten die je graag zelf wilt leveren. Het voordeel hiervan is dat de klant het bestelde product in de webstore-ontwerpeditor naar wens kan opmaken. Als fotograaf krijg je, naast het bovengenoemde 'job ticket' ook een printklaar document als hoge-resolutie PDF of JPG door, zodat je deze in eigen beheer in productie kunt (laten) nemen.
Hoe werkt het met de uitbetaling?
Je krijgt - via de maandelijkse factuur - het volledige aankoopbedrag van ons uitgekeerd (inclusief de BTW, als jij een BTW nummer hebt ingevuld in je account). Ook ontvang je hierbij het deel van de verzendkosten die de klant heeft betaald voor het item dat je als fotograaf zelf levert.
Ook krijg je 1% korting op de reguliere commissie die we hanteren: dus op de producten die je zelf afhandelt, houd je meer over dan op producten waarvan de levering volledig via ons verloopt. Een voorbeeld: als er bij jouw account normaalgesproken 15% commissie wordt ingehouden (dit percentage hangt van jouw accounttype af), dan wordt er voor items die je zelf levert 14% commissie ingehouden.

Werken met eigen leveranciers?
Als je daarnaast ook met eigen leveranciers wilt werken, dan bieden we hier ook mogelijkheden voor. Lees hier alle info!

Feedback and Knowledge Base