Kan ik mijn eigen domeinnaam gebruiken (via 'CNAME) gekoppeld met mijn account?

Je kunt je eigen domeinnaam (je webadres) koppelen met je PicturePresent account (hiervoor is een betaald account nodig)

Na deze koppeling kunnen je klanten hun client site ook bezoeken via een subdomein van jouw eigen domein.
Bijvoorbeeld: https://klanten.jouwdomein.nl/naam-fotoshoot.

Lees hieronder hoe je dit instelt. Stap 1-3 van onderstaand stap plan kunnen net even verschillen per webhostingspartij, dus mocht je er niet direct uitkomen, dan adviseren wij om even de supportafdeling van je provider te vragen hoe je DNS-records kunt aanmaken. (of laat ons het geheel voor je instellen, zie hiervoor onderaan dit artikel).

Op de beheerpagina van je eigen webhostingspartij.
1. Ga naar de beheerpagina van je eigen hosting provider, naar het gedeelte waar je DNS-records kunt aanmaken en wijzigen.**
2. Bedenk welk subdomein je wilt gebruiken, b.v. 'klanten.jouwdomein.nl' of 'clients.jouwdomein.nl' of iets dergelijks (kies géén 'www') en vul deze in bij 'naam'.
3. Maak een DNS record aan en vul het gekozen subdomein hier in (zie onderstaande 2 screenshots van hoe dit er bij jouw hoster ongeveer uit kan zien; bij sommige providers heet 'name' ook wel 'record name').
    3a -- Kies hierbij voor type 'CNAME'
    3b -- Vul alléén het gekozen subdomein in, dus 'klanten', 'clients' of iets anders maar zónder het hoofddomein ('jouwdomein.nl') erachter!
    3c -- Kopieer je volledige PicturePresent prefix, b.v. 'jouwbedrijfsnaam.picturepresent.nl'. Deze prefix vind je terug op de 'mijn account' pagina in je PicturePresent account. Vul deze bij je hosting provider in als 'Waarde'. Bij sommige providers wordt 'waarde' ook wel 'doel' of 'hostname' genoemd).

Op de 'mijn account' pagina bij PicturePresent
4. Ga naar de 'mijn account' pagina en vul daar het domein van je eigen website in bij 'Koppel met eigen site'. Dus als je bijvoorbeeld als CNAME record 'klanten' hebt aangemaakt, dan vul je bij 'Koppel met eigen site' in: klanten.jouwdomein.nl.
5. Het systeem probeert dit domein meteen te valideren. Als dit is gelukt, zie je staan "De domeinnaam is succesvol gevalideerd".
6. Klik op 'opslaan' om het te bevestigen.
7. BELANGRIJKE LAATSTE STAP: stuur ons een email via dit formulier waarbij je laat weten wat je hebt ingevuld als jouw 'klanten' subdomein. Hierna maken wij jouw account geschikt voor gebruik met eigen domeinnaam. Wij activeren dit meestal binnen 1-2 werkdagen.

Geregeld! Vanaf dat moment zullen alle client sites te bezoeken zijn via het gekozen subdomein van je eigen hoofddomein (het kán even duren voordat de DNS wijziging overal is doorgevoerd, kies indien mogelijk voor een korte 'TTL' waarde).
(alle client sites blijven overigens óók na de wijziging nog gewoon beschikbaar via het oude adres!)

VOORBEELD 1 DNS-INSTELLINGENSCHERM

VOORBEELD 2 DNS-INSTELLINGENSCHERM

** Indien je niet weet waar je de DNS instellingen van je webhosting wijzigt, neem dan eerst contact op met de supportafdeling van het webhostbedrijf waar je je site host.

INSTELSERVICE DOMEINNAAM
Kom je er niet uit? Dan kun je ons verzoeken om de koppeling voor je in te stellen. Dit kost eenmalig € 45,- (excl. BTW). Neem hiervoor contact met ons op.