Skip to content

Labels: wat is het en hoe gebruik ik deze in mijn client sites?

Wat zijn labels?
Door client sites van een label te voorzien kun je meerdere client sites met elkaar groeperen. Handig als je meerdere client sites van vergelijkbare fotoshoots hebt (bijvoorbeeld bij een bruiloft waarvoor je tevens een prewedding of loveshoot hebt gefotografeerd, maar het is zeker ook een nuttige voor schoolfotografen of stockfotografen die groepen foto’s willen categoriseren). Kortom een waardevolle functie voor alle shoots/events waarvoor je meerdere client sites hebt aangemaakt.

De gegroepeerde client sites kun je in een speciale overzichtspagina presenteren aan je klant. Je opent deze overzichtspagina door over een labelnaam te gaan, en op de wereldbol te klikken. Communiceer deze link aan je klant.

Groepeer bijvoorbeeld onder 1 label:

  • schoolklassen (schoolfotografie en kinderdagverblijven)
  • de love shoot en de wedding van hetzelfde koppel.
  • portretshoots van 1 familie die zijn verdeeld over meerdere shoots.
  • een zwangerschapshoot + newborn-shoot
  • themagerelateerde foto's (stockfotografen)
  • en meer
Combineren van bestellingen tot 1 totaalbestelling
Je klanten kunnen op deze wijze ook een gecombineerde bestelling plaatsen bij meerdere webstores die samen in 1 groep zitten (en dus hetzelfde label hebben). Het voordeel is dat je klant dan maar 1x de behandelings- en verzendkosten hoeven te voldoen, wat zeker in het geval van schoolfotografie handig is. Ouders die meerdere kinderen hebben in verschillende klassen, kunnen alles in 1 bestelling afhandelen.

Tutorial
Lees er alles over én bekijk een korte tutorial via deze link.

EXTRA OPTIE: JE EIGEN PORTFOLIO
Je kunt de labelfunctie ook gebruiken om een portfolio aan te maken. Markeer dan de client sites die je in je portfoliopagina wilt tonen met het (al aanwezige) label 'PORTFOLIO'. Je kunt je portfolio vervolgens bezoeken via deze link: http://jouwsubdomein.picturepresent.nl
(zorg wel dat de je portfolio staat geactiveerd via 'dashboard' > 'portfolio'.

Feedback and Knowledge Base