Skip to content

Hoe werken Gift Vouchers precies?

Als fotograaf verstrek je gift vouchers aan de klant tegen jouw verkoopprijzen. Als de klant dus iets bestelt met de voucher, dan maak jij sowieso de winst die je zelf in je prijslijst hebt ingesteld.

De Gift Vouchers vertegenwoordigen een waarde in euro's, het is dus van belang dat je hiermee rekening houdt bij het aanmaken van Gift  Vouchers. Verzilverde voucher codes worden (tegen het bedrag wat daadwerkelijk is verzilverd) daarna met jou als fotograaf verrekend. Als je er dus in je verkoopprijzen voor zorgt dat jouw ingestelde winst hoger is dan de waarde van de voucher, zul je in elk geval verdiensten overhouden aan de bestelling.

Een rekenvoorbeeld:
  • Jij verstrekt aan je klant Gift Voucher met een besteltegoed van € 15,-. Dit is exclusief BTW € 12,40.
  • De klant bestelt hier 5 foto's voor, die normaalgesproken (volgens jouw prijzen) € 10,- per stuk kosten, en gebruikt de voucher bij de betaling. Er wordt een bedrag van € 50,- minus € 15,- voucherkorting = € 35,- afgerekend.
  • De inkoopwaarde van die 5 foto's voor jou als fotograaf is (bijvoorbeeld) € 1,50 per stuk (excl. BTW), in totaal dus € 7,50. Dit is € 9,08 incl. BTW
  • De winst voor jou is dus: € 50,- minus € 9,08 = € 40,92. Excl. BTW is dit € 33,82.
  • Er wordt tevens een bedrag van € 12,40 (excl. BTW) aan jou in rekening gebracht via de maandelijkse factuur. Dit is de waarde van de verzilverde voucher.
  • Netto houd je zo over: € 33,82 minus 12,40 = € 21,42

Lees hieronder de voordelen van het werken met Gift Vouchers:

1. Ideale stimulans:Vouchers zijn een ideale stimulans om webstore-bestellingen te genereren. Je kunt je klant(en) bijvoorbeeld een bepaalde korting of een tegoed aanbieden voor besteding in zijn of haar webstore als service aan je klant (dit bedrag kun je dan verwerken in de prijs van je fotoshoots). Ook kun je speciale 'actievouchers' aanmaken ter gelegenheid van feestdagen of andere bijzondere momenten.
2. Relax, geen risico's: gift vouchers worden pas verrekend nadat de klant de aankoop daadwerkelijk heeft gedaan. Het voucherbedrag wordt aan de fotograaf in rekening gebracht in de maandelijkse factuur. Zelf kun je dan in je reportagepakketprijzen een bedrag aan voucherwaarde opnemen.
3. Sowieso verdiensten: iedere verzilverde voucher betekent sowieso verdiensten voor jou als fotograaf. De klant wisselt de voucher namelijk in tegen de verkoopprijzen die je zelf instelt, terwijl je de producten zelf tegen inkoopwaarde inkoopt.
4. Spaar tijd uit: d.m.v. vouchers kunnen klanten helemaal naar eigen wens producten bestellen, zoals fotoboeken, ouderboekjes, foto(bedank)kaarten en nog veel meer. Dit spaart jou als fotograaf veel tijd uit!

N.B. Als een vouchertegoed eenmaal (gedeeltelijk) is gebruikt door de klant, vervalt een eventueel overgebleven tegoed: een vouchertegoed kan helaas niet over meerdere bestellingen worden verdeeld.
 


Gift Vouchers verkopen in je webstores?

Geef jouw klanten de mogelijkheid om een vriend te verrassen met een besteltegoed waarmee deze zelf een bestelling in deze webstore kan plaatsen. Om deze reden zijn Gift Vouchers ook te koop in jouw webstores (mits je dit als fotograaf geactiveerd hebt in je prijslijst).Gratis verzending voor de klant? Of geen behandelkosten?

Standaard wordt er per bestelling een klein bedrag aan verzend-/behandelkosten in rekening gebracht (o.a. ter dekking van de fee van de betalingsprovider). Als je deze ook gratis wilt maken voor de klant, maak dan een 'Gift Voucher' aan. Hierbij kun je in stap 2 instellen dat de verzend-/behandelkosten niet worden doorberekend aan de klant. Ze worden dan wel in rekening gebracht aan jou als fotograaf.
 


Meer tips en tricks over Gift Vouchers?
Lees op deze pagina hoe je Gift Vouchers goed kunt benutten!

Feedback and Knowledge Base