Ik heb mijn foto's geupload maar mijn slideshow verschijnt nog niet online, waarom niet?

Als de foto's niet online zichtbaar zijn in een client site (er wordt dan eventueel getoond "De fotograaf heeft de slideshow nog niet gepubliceerd") dient vaak de slideshow nog definitief te worden gepubliceerd. Je dient hiervoor het volgende te doen:

- klik in stap 3 van de client site settings op de knop 'foto's beheren' en markeer daar welke foto's je in de slideshow wilt laten verschijnen (dit zijn je 'favorieten') en sla dit op. De slideshow dient dan wel online zichtbaar te worden.

Voor gebruikers van de Lightroom plugin:
Standaard worden in de slideshow of photowall alleen je foto's getoond die je als favoriet hebt gemarkeerd. Het is mogelijk om al binnen Lightroom deze favoriet-selectie te doen, zodat je dit niet later ook nog binnen je PicturePresent account hoeft te doen.
Welke worden dan als 'favoriet' herkend? Dat zijn foto's die je hebt gemarkeerd (onder 'foto's beheren' in stap 3) óf die jij in Lightroom een bepaald aantal sterren hebt gegeven. Als je vervolgens in je account instelt (onder 'mijn account' > 'tools & apps') dat PicturePresent dit aantal sterren als 'favoriet' herkent, dan worden in het vervolg dus alleen díe foto's in de slideshow of photowall zichtbaar.

Het levert uiteindelijk veel snelheidswinst op, omdat het niet meer nodig is om dubbel je 'favorieten' te markeren (in Lightroom én in PicturePresent)