Hoe koppel ik mijn PicturePresent account met Google Analytics?

Koppel je PicturePresent account met Google Analytics: je kunt zo zeer uitgebreide bezoekers-statistieken bijhouden! Maak via onderstaande uitleg een tracking ID aan en vul deze in je account in om te starten met het bijhouden van statistieken via Google Analytics.

Hoe werkt het?

Meld je eerst aan bij Google Analytics, als je dit nog niet eerder hebt gebruikt. Volg daarna onderstaande stappen.

Stap 1

Maak een nieuw account aan
GA-stap-01
Klik om te vergroten

Stap 2

Vul de groen omlijnde velden in zoals onderstaand beschreven:
  - 'Website naam' kun je zelf kiezen, gebruik iets als "PicturePresent Analytics" of iets dergelijks.
  - Belangrijk: bij 'URL van de website' moet je 'picturepresent.nl invullen! (dus geen andere URL en ook zonder 'www' of 'http://' ervoor).
  - Kies bij 'tijdszone' je eigen land.
  - Klik op 'Tracking ID ophalen'
GA-stap-02
Klik om te vergroten

Stap 3

Kopieer daarna de Tracking ID
GA-stap-03
Klik om te vergroten

Stap 4

Plak de tracking ID in de 'mijn account' pagina en klik op 'opslaan'.
GA-stap-04
Klik om te vergroten

Done!

Vanaf nu kun je inloggen bij Google Analytics en gebruikmaken van de zeer krachtige statistieken-tools van Google!