Skip to content

Hoe werkt schoolfoto's in PicturePresent?

Als schoolfotograaf heb je behoefte aan een online systeem om je schoolfoto’s via internet te verkopen en wil je vooral dat dit platform je al het werk uit handen neemt. En uiteraard jou helpt bij het vergroten van jouw online omzet. Dit is precies waar we jou met PicturePresent willen helpen!

We werken voor schoolfotografie met ‘fotosets’ binnen een client site. Dat betekent dat je voor elke schoolklas een client site aanmaakt waarin alle foto's van die schoolklas staan. Die foto's verdeel je onder in ‘fotosets’: 1 fotoset per leerling. Hiermee zorg je ervoor dat elke leerling (en zijn of haar ouders) alleen toegang heeft tot zijn of haar eigen foto's (via een eigen toegangscode)
Het onderverdelen naar fotosets kan je als fotograaf overigens semi-geautomatiseerd doen via onze Lightroom plugin, dat bespaart erg veel tijd!

Je kunt vervolgens een lijst uitprinten met kaartjes voorzien van een QR-code. Deze code leidt direct naar de fotoset van dat ene kind. De leerkracht kan deze kaartjes dus uitdelen aan de kinderen. Ook kun je een Excel-overzicht downloaden met daarin alle fotosets en hun toegangscodes.

Feedback and Knowledge Base