Skip to content

Hoe maak ik verzending gratis voor bestellers?

Je kunt bestellers in jouw webstores de optie aanbieden om hun bestelling - gecombineerd met bestellingen van andere klanten - naar jouw adres te laten versturen. Dit is uiteraard een handige optie voor o.a. schoolfotografie. Hieronder lees je hoe je dit instelt:

Stap 1: In je client site instellingen, in stap 4, maak je de checkbox voor gratis verzending actief.
Stap 2: De 'gratis verzenden' optie verschijnt dan in de betreffende webstore. Jouw klanten kunnen in de webstore aanvinken dat ze hiervan gebruik willen maken.
Stap 3: Nadat de klant de bestelling heeft geplaatst en betaald, verschijnt deze al wel in jouw account onder 'webstore' > 'klant-orders' maar de bestellingen worden dan nog niet verwerkt. Maar ze blijven wachten totdat jij ze vrijgeeft. Hoe doe je dat? Je kunt op 'webstore' > 'klant-orders' aanvinken dat de orders van een bepaalde client site (waarvan de bestellers voor gratis verzending hebben gekozen) in productie mogen worden gezet. Ze worden dan gecombineerd naar de productiepartijen gestuurd, zoals bij normale bestellingen ook gebeurt, en daarna naar jou als fotograaf verzonden.

Jij kunt dan zorgen dat deze bij de bestellers belanden (bv. via de school, leerkracht, kinderdagverblijf of sportclub). De verzendkosten (enkel de verzendkosten van de totaalbestelling van deze webstore) worden dan aan jou als fotograaf in rekening gebracht. Tip: let er wel op dat de marge die jij maakt op de bestellingen voldoende hoog is dat de verzendkosten voor de gecombineerde verzending hier wel 'uit kan'.

Feedback and Knowledge Base